Conceptul de baza pentru ferestrele duble, este prinderea unui strat de aer – un izolator natural – intre doua foi de sticla, timp in care pierderea de caldura se micsoreaza dramatic.

Exista dovezi reale ca in unele case din Occident au existat un fel de ferestre cu geam termopan inca din 1870. Cu toate acestea, acesta a luat forma unei a doua foi de sticla abia prin anii 1930. Descoperiri similare au fost facute si in Elvetia si Germania.

Fereastra moderna cu vitraj dublu – cu doua straturi de sticla lipite impreuna intr-un cadru unic – a fost inventat in America in 1930 de CD Haven. Ideea lui Havena venit de la nevoia unei sticle de grosime uniforma si planeitate absoluta care sa functioneze corect, doar ca a fost scump de produs in 1930.

Abia in 1941 el a gasit un producator dispus sa duca ideea mai departe. O companie de sticla din Toledo, Ohio, patentat ideea si a inregistrat denumirea de „termopane” abia dupa ce SUA s-au alaturat celui de-al doilea razboi mondial. Aceasta a cauzat o intarziere in productie, iar ferestrele cu geam termopan au intrat in cele din urma pe piata in 1952.

60 de ani mai tarziu, avem la dispozitie si geam termopan triplu, s-au facut modoficari in ceea ce priveste tamplaria, s-ai creat noi moduri de a imbunatati performantele termopanelor. Unul dintre aceste moduri este aplicarea unui strat metallic, invizibil pentru ochiul liber, pe unul din straturie de sticle, pe interior. Acest strat impiedica si mai mult pierderea de caldura, fara a afecta intrarea luminii in casa. In felul acesta aveti arte de lumina naturala si in acelasi timp va bucurati de o temperature confortabie in casa voastra, fara sa faceti mare lucru.

Exista companii care pot produce la comanda orice tip de geam termopan aveti nevoie, in functie de buget, astfel ca puteti sa creati orice  tip de geam, fara probleme. Economiseste bani acum!